lapKerran kuussa... piti olla kerran päivässä. Muttei siitä muuta.Olin muksujen kanssa telttaleiriä vetämässä viikon verran... se on hyvä, mahtavia muksuja, mahtavia nuoria, mahtavia aikuisia. Puhalletaan yhteen köyteen ja vedetään yhtä hiiltä? Leiri on aina oma maailmansa, ja koko muu maailma unohtuu, ei ehdi eikä huvita seurata muun maailman touhuja, ollaan yhdessä ja tehdään ja järkkäilläänkaikkea kivaa.


Sitten oli Juhannus, peruin Juhannuksen. Meille oli tarkoitus tulla kylään kaikenlaisia ihmisiä, mutta sanoin ettei tartte tulla... talo kaaoksen vallassa, ja piha myös, ja heti leiriltä tulon jälkeen ei vaan jaksa. Kiva ottaa välillä ihan lunkistikin, kyllä meille sitten taas tulee veiraita (tai Juhannuksenakin oli, veljeni ja äitini).

Kasvihuonetta ollaan jatkettu, lampi täytyi vedellä ja mies ja lapset kävivät Juhannuksena uimassakin siinä (rusea pieni suolutakko).

Rikkaruohot venyy, tomaatintaimet pysyvät matalina (ja kukattomina, katoton kasvihuone ei oikein toimi samalla tavalla kuin katollinen).

13320347_10154118631921142_8762369780003


Mutta, olen onnellinen jos saan kasvihuoneen rakennettua valmiiksi asti tämän kesän aikana, on ollut niin paljon monta muutakin proketia... perunoitakin istutin vielä Juhannuksena, ehkä ne ehtii?
Eipä siinä paljoa menetä vaikkei ehtisikään.


Alla lampi ja minä itse, lammen reunoille pitäisi käydä hakemassa jostain ojista ainakin osmankäämiä ja kurjenmiekkaa... ja ojan pientareelle rentukkaa. Olen todella tyytyväinen, että kun tämä lammen kaivuu oli vähän riski-bisnestä, kaivaa mielettömän iso kraaterikuoppa takapihalle ja toivoa että siihen tulee vettä. Mitä jos ei olisikaan tullut?

Tuossa lammen takana pöpelikössä on pieni vanha lähdelampi, joka on ojan kautta yhteydessä tähän, ja alue on kosteata ja pohjavesialue, tähän persustuen luotin että kyllä siihen vettä tulee... mutta eihän sitä koskaan voinut olla varma.
Ja vettä on niin, että sitä virtaa tasasesti ojasta lisää ja toista puolta ulos, eli vesi myös vaihtuukin, tosi hyvä juttu.


13466551_1217912238233040_22070363790281

Ja hirmu nopeasti paikalle on pöllähtänyt hyvä populaatio sudenkorentoja, ja muita öttiäisiä.. saa nähdä millaiseksi hyttyskanta kehittyy. Jeei.

Kun muutimme tänne muutama vuosi sitten, muistan nähneeni lepakoita, mutten ainakaan viime kesänä nähnyt niitä (tämä ei tosin todista etteikö niitä olisi ollut, olen kovin iltauninen ja oli iiiihan liika paljon töissä viime kesänä), toivon kyllä kovin että lepakoita ilmestyisi taivaalle, ovat tavattoman makeita elikoita.Ja vielä ja lähinnä, ajatukset ovat viime aikoina olleet paljolti koiruudessa:

DSCF8261.jpg


Koiruus muuttaa meille puolentoista viikon päästä, haemme hänet samalla Belgiasta kun käymme siellä sukuloimassa, pieni menee näppärästi käsimatkatavaroissa. Mutta tästäkin lisää tuonnempana, olkaa kärsivällisiä.

Tulossa siis:

-koirasta
-lepakoista
-lammesta
-kasvihuoneesta
-kasvimaasta
-monen monesta muusta