13907206_10154270504336142_7876775661512

Mökillä olisi ollut aikaa, mutta eihän siellä jouda blogailemaan.

Isäni osti alkukesästä kesämökin, aivan upean mahtavan hieno paikka, niemen kärjessä niin että olohuoneesta näkyy järvi kolmeen suuntaan, makuupaikkoja yllinkyllin, on vierastaloja, pihasaunaa, autotallia, vajaa ja taas jokunen vierasmökki... ja kun paikka oli myyty kalusteineen, sieltä löytyi lapsille kumivenettä, krokotiilejä, lautapelejä ja Aku Ankkoja (ja muuta luettavaa, mutta O. tykkää lukea nimenomaan Akkareita).

Heitettiin katiska järveen, ihan siihen rantaveteen vaan, ja heti seuraavana aamuna siellä odotti kunnollinen tappaja-hauki... meillä on kyllä kamalan hyvä tuuri, viime kerrallakin kun pari vuotta sitten heitettiin katiska järveen tuli komea tappajahauki.

Tein hauesta yksinkertaisen kalakeiton (lasten toivomuksesta nimenomaan keittoa), hauki taisi olla pari kiloa...Yksinkertainen kalakeitto tappajahauesta:

Hauki avataan vatsasta, ja otetaan siltä kaikki sisuskalut ulos ja isolta hauelta voi leikata pään/pyrstön pois niin mahtuu paremmin kattilaan, jos mahtuu kattilaan niin antavat lisää makua.

Hauki keitetään kattilassa kunnes nahka irtoaa lihasta, noin puoli tuntia.

Toisessa kattilassa paistetaan puolikas purjo, tai jos ei satu olemaan purjoa niin sipuli, riittävässä voissa, ja päälle heitetään ruokailijamäärään sopiva määrä perunoita ja porkkana, isoon kattilaan ehkä jopa kaksi. Kun sipulit ovat kunnolla kuullottuneet, mutta eivät vielä kärventyneet, lisätään kattilaan perunat ja porkkana sopivan kokoisina palasina, lisätään vettä niin että potut ja porkkana juuri ja juuri nippa nappa peittyvät.
Ja sopivasti suolaa ja pippuria sekä kaksi laakerinlehteä, juuri muita mausteita ei tarvita ettei hieno hauen maku turhaan peity.

Kannattaa keittää aina iso kattilallinen.

Kun hauki on keitetty, se nostetaan lautaselle/leikkuulaudalle ja siitä nyperretään käsin irti lihat, käsin tuntee hyvin pienemmätkin ruodot ja saa ne samalla pois niin soppaa on miellyttävä syödä. Hauenpalat lisätään keittoon.

Hauen keitinvesi siivilöidään, ja sitä lisätään myös keittoon, niin että keitotsta tulee halutun paksuista.

Lopuksi lisätään vielä kunnon loraus kermaa ja kunnon kourallinen hienoksi silputtua tilliä.