Surrealismi Belgiassa on kuin kansalaisromantiikka Suomessa.

Se näkyy arjessa ja ihmisissä.

son-of-man.jpg

Belgiassa itsemurhatilastot ovat kasvussa, alkoholia ja huumeita käytetään aivan liian nuorena, laillisesti alkoholia ja tupakkaa saa ostaa 16-vuotiaana, mutta käytännössä tätä ei valvota. Minun kukkahattuni tämän asian suhteen on alkanut kiristämään enenevissä määrin, ja olen onnellinen että meidän muksut kasvavat Suomessa eivätkä täällä Belgiumissa.Belgiassa mielialalääkkeiden käyttö on hirmuisessa kasvussa, niin aikuisten, lasten kuin vanhustenkin osalta. Burnoutteja, masennusta ja ahdistusta. Itsemurhakäyrä on kasvussa.

Tällä hetkellä tilastollisesti näyttää että Suomi ja Belgia ovat aika lailla samoilla käyrillä, mutta erona on se, että Suomen käyrät ovat laskusuuntaisia ja Belgiassa taas kasvussaan, niin itsemurhat kuin mielialalääkkeiden käyttö kuin lasten käytöshäiriöt.

Siinä on vissi ero, ja muutoksen näkee ja tuntee... elämä on vaan hektisempää ja hektisempää, odotukset ovat valtavat ja elämä tasasesti kalliimpaa.Tavattiin eilen paljon kaikenlaisia tuttavia ja ystäviä, ja se oli inspiroivaa. Ei kaikki surrealismi ole välttämättä huono asia, se että haluaa tehdä toisin, kun se ahdistunut valtavirta. Pinnan alla kuplii inspiroivaa hyväksyntää omaa surrealismia kohtaan.


Ja oli oikein mukava pelata illalla shakkia sellaisen shakkineron kanssa, joka pystyy pelaamaan shakkia silmät sidottuna useammalla laudalla kerrallaan. Olen aina halunnut pelata hänen kanssaan, muttei vielä koskaan ole tullut sopivaa tilaisuutta. Nyt oli. Hän voitti, mutta peli oli hyvä ja hän joutui hetken jopa ajattelemaan!

Hän käyttäytyy hyvin sosiaalisista normeista poiketen, välillä saa hervottomia narukohtauksia ja hyppelehtii levottomasti ympäriinsä, välillä pää nykii ja useimmiten puhuu mitä sattuu. Suurinta osaa hänen jutuistaan kukaan ei koskaan ymmärrä, mutta hän on silti kaikkien mielestä mukava ja herttainen.
Ja aivan käsittämätön shankinpeluri, joten oikeasti hienoa päästä pelaamaan häntä vastaan.


Eihän shakissa ja elämässä ei ole kyse voittamisesta, vaan nauttia hyvästä pelistä.