joulu.jpg

Lapset tuovat joulufiiliksen. Lapset ovat konservatiivisia ja rakastavat perinteitä. Näin se vaan on ja täytyy kunnioittaa lasten fiilstä (no, pakkohan se on kun meidän perheessä 3/5 on lapsia).

Lapset ovat sitten vuoranneet meidän talon nyt joululla, on tonttua, enkeliä, kimalletta ja paketteja.

Ollaan perinteisesti joulu aina Belgiassa, kuten tänäkin vuonna. Kokoonnutaan koko se puoli sukua, vajaa 40 henkeä, ja olen perinteisesti osallistunut nypertelemällä piparkakkutalon.

Perinteisesti en ole tehnyt kuin ihan sellaisen perinteisen tönön, mutta viime vuonna ylitin itseni tekemällä, pipari-Bruggen, mistä tuli yllättävän hieno.

brugge.jpg


Olin ajatellut etten tekisi mökkiä tänä vuonna, mutta. Niin, kai se on pakko, täti vaatii ja haluaisi tulla mukaan tekemään ja oppia tekemään piparimökin, kun ei siellä tuommoisia tehdä.

Lapsille yritin ehdottaa, että jos vaikka Star Wars alus tai jotain muuta vinkeätä, mutta eeeei, eihän se nyt käy, ei sitten niin millään. Se ei vaan nyt kuulu jouluun.

Olkoon sitten niin, pysytään perinteissä ja kangistutaan kaavoihin. Villapaita päälle, käyn ruokkimassa kanat ja leipasen pullaa, kiikkustuolia ei ole, mutta takkatulen rätinä. Tänne kauas pohjolaan jos on syntnyt niin täytyy oppia arvostamaan tätä sellaisena kuin se on.