1303754908_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Ajalta jolloin kaikki oli vielä paremmin, isovanhempien kesämökiltä koko perhe kasassa, hengissä ja iloisia.


Tullut selailtua paljon vanhoja valokuvia, kun hautajaisia varten piti kaivella esiin kuvia miehen veljestä. Veljen ex-vaimoke vetäisi herneen nenään, koska hautajaissa esitetyissä valokuvissa (seinälle heijastettuna vaihtuvissa kuvissa) hän ei esiintynyt kuin kahdessa tai kolmessa kuvassa.

Ööm... miksi itsemurhan ihmisen tehneen ex-vaimon pitäisi näkyä kuvissa?Huomenna Belgiassa on tulee Sinterklaas, eli belgialainen joulupukki joka tuo lahjoja kaikille lapsille (neekeriavustajansa ja valkoisen hevosensa kanssa laivalla Espanjasta). Mutta nyt kun ollaan täällä, niin vietettiin Sinterklaassia jo eilen. Toissapäivänä soittelin W.n exän kanssa, jos pojat voisivat tulla esimerkiksi pariksi tunniksi iltapäivällä tänne, eli isovanhemmilleen kyläilemään ja viettämään Sinterklaassia... niin ei. Ei käy.

"on kyllä tosi tärkeätä että pojilla pysyy hyvä suhde isovanhempiinsa ja...." mutta silti ei, pojat eivät voi tulla pariksi tunniksi mummolaan.
 

Siis asuvat samassa kaupungissa ja heillä on aina ollut läheinen suhde ja isovanhemmat (kuten myös me) ollaan aina oltu tärkeitä pojille ja pojat meille... mutta ei.

Sitten kyllä lopulta, useampien tuntien neuvotteluiden jälkeen (sekä exän, että hänen vanhempiensa) saatiin suostuteltua että ex tuli äitinsä ja poikien kanssa aamupäivällä pariksi tuntia... onneksi, saatiin vielä viettää vähän aikaa poikien kanssa.

Mutta, pitääkö oikeasti pitää monen tunnin neuvottelut siitä, saavatko pojat käydä isovahemmillaan?
Pojat nyt 7 ja 9 vuotiaita, ja suuri huoli on nyt, kuinka paljon isovanhemmat saavat tulevaisuudessa pojanpoikiaan nähdä.
He ovat ainoita, mitä heillä nuoremmasta pojastaan nyt on.


Exän mielestä isovanhemmat ovat lietoneet poikaansa (siis hänen ex-miestään) vihaamaan häntä, eivät ole hoitaneet poikaansa tarpeeksi (joka asui vanhempiensa luona viimeiset puoli vuotta), ovat aiheuttaneet hänelle alkoholismin ja käytännessä aiheuttaneet poikansa kuoleman, ja pelkää että jos pojat käyvät täällä, niin he uskottelevat pojille että ex-, poikien äiti on syyllinen kaikkeen ja häntä pitää vihata.

Ex myös uskoo että koko puoli kaupunkia vihaa häntä. Noo... tiedän kyllä että tunteita on liikkeellä paljon jos johinkin suuntaan, mutta ainakaan tästä suvusta ei kukaan koskaan ja ikinä tule hänelle muuta kuin parhaansa mukaansa käyttäytymään asiallisesti ja puhumaan mahdollisimman tukevasti ja kauniisti. Puhumattakaan pojille, ei ole mitään syytä puhua pojille pahasta ei äidistään, isästään eikä kenestäkään.

Ja ihan oikeasti, itsemurha ei ollut kenenkään syy.Miehen veli jätti jälkeensä kirjeen vanhemmilleen sekä pojilleen.

Kirjeessä vanhemmilleen hän kertoo vain kuinka hyvät vanhemmat ovat aina olleet, ja että tämä ei ole heidän vikansa, mutta kirjeessä pojilleen W. hyvin vahvasti syyttää exäänsä elämänsä kurjuudesta.

Kirjettä ei ole annettu pojille, eikä sen olemassaolosta ole kerrottu exälle, ei kenenkään tarvitse syyttää toista tapahtuneesta.Eilen tänne ajoi yksi pariskunta tuomaan kukkia, suruvalittelunsa ja joivat kupin kahvia, he asuvat kokonaan toisessa maassa, ajoivat 3.5h suuntaansa.
 

Hautajaisissa oli n.500 ihmistä.