30713363_10156126513881142_6823206546954

Kevät, kevät, kevät! Ihanaa!

Lapset kiipeilevät, hyppivät, pyörivät ja ne saa illalla komentaa illalla sisään, aloitin siivoamaan keittiötä, ja vein ruoantähteitä kanoille, enkä päässyt itse takaisin sisään... kun jos vähän noukkisi roskia, ja haravoisi kanoille lehtiä ja...

Ja ensimmäiset kesäkanat lähtivät. Tai meille siis talvikanat, mutta heidän kesäkanat. Meillä kun on sen verran iso kanala, että sinne mahtuu, parikymmentä kanaa ollut tänä talvena, ja runsaasti tilaa jokaiselle.
Talvella vaan parempikin jos on enemmän kanoja niin lämmittävät itse kanalaa, yllättävänkin tehokkaasti, tänä talvenakaan ei tarvinnut montaa päivää pitää lämmitystä päällä.
Sehän Suomessa kanojen pidossa on ongelma, kun talvi tulee vallan kalliiksi, jos parille kanalle lämmittää koppia läpi pakkasten... Mutta jos vielä tarvitset kesäkanaa, niin meiltä löytyy vielä!  (ja saa palauttaa syksyllä, ellet halua syödä kaveria)

...ja kukkojakin neljä tällä hetkellä- eli kirveen terotusta luvassa, elleivät löydä kesäkoteja.


 

Minusta on ihan hauska pitä kanahotellia, ja näin mahdollistaa ihmisille kesäkanojen pito.

Kanojen piti on oikeasti todella helppoa ja vaivatonta, pieni koppi ja tilkku maata niin muutama kana muuntaa näppärästi ruuantähteet kananmuniksi.  Ihan hieno supervoima!