30414563_10156113492141142_4098406572363

Jos kun joskus laitan evästä tarjolle, kokoukseen tai vastaavaan, pyrin aina tekemään kasvisruokaa.
Saa lihaakin olla tarjolla, mutta mieluiten ei pääroolissa, ja tarjolla on aina jotain hyvää kasvisruokaa kaikille.
Minulle 'pastasalaatti' kalskahtaa kamalalta: ällöä hemapa-kinkku-majoneesimössöä... ei kiitos.
Tämä hakkaa mössön 11-0.



Tässä siis ohjeet maukkaalle, suht' simppelille 60 hengen kasvis-pastasalaatille:

Silppua kaikki ainekset suht' pieneksi, paitsi herneenversot jotka läväytetään koristeeksi


Keitä 1kg penne pastaa (jota ei myöskään tarvitse silputa)

Lisää pastaan vielä kun se on lämmintä:

2 tölkkiä aurinkokuivattuja tomaatteja öljyineen
2 isoa porkkanaa
1 selleri (ei silputa liian pieneksi)
1 tölkki kapriksia nesteineen
1 tölkki linssejä, siivilöi neste pois (tölkkilinssit toimii tässä paremmin kuin kuivasta keitetyt)
runsaasti paprikamaustetta
suolaa pihistelemättä

Anna pastan jäähtyä kylmäksi ja lisää:

Pari keltaista paprikaa (keltainen on kiva väri)
Pari kurkkua
Tuoretta persiljaa pari nippua
Kevät/ruohosipulia sipulia pari-kolme nippua
500g juustoa, jotain maukkaampaa kuin perus-oltermannia (vegaani jättää tämän vaan pois, tai korvaa juuston isommilla tölkkipapulla, mutta sekaanit eivät yleensä ole tottuneet söymään papuja)

Päälle, ei niin hienoksi silputtuna:

Herneenversoja


Kirsikkatomaatteja, erillisessä kulhossa tarjoiltuna, mutta ne kuuluu kokonaisuuteen.
Ja kolmanteen kulhoon tuoretta pinaattia.




(ja kun tarjolle laittaa vielä keitettyjä perunoita, graavilohta tai jotain muuta hyvää kalaa ja hyvää patonkia...)