29983257_10156114498266142_5799736176887



Tykkään nostella rautaa: eli käyttää valurautaa ruoanlaitossa. Meillehän ei mitään tefloneita tule.

Jostain kumman syystä kuvittelin, että esimerkiksi lettut tai munakas jäisi kiinni valurautaan, mutta ei kyllä jää.
Eivätkä samalla pannulla paistetut letut maistu sipulilta tai lihapullilta.

Tälläinen pata on ekoteko, kerran ostaa padan niin sitä ei saa kulutettua puhki vaan kestää eliniän.


Kasviksiakin mielummin haudutan padassa kun keitän vedessä: kasvikset palasiksi, loraus öljyä pataan ja jotain yrttilöitä perään... ja ehkä papuja tai linssejä tai...  pata inspiroi :)



Kunhan muistatte, että näitä ei sitten pestä saippualla!



Päivän sana on, että kaikkien olisi syytä elää ympäristöä, luontoa ja kestävyyttä kunnioittaen, ja se lähtee näistä pienistä asioista.