Sijaissynnyttäminen Suomessa on laitonta.

Omituinen homma.

Minulla on kolme tervettä, maailman parasta lasta, joiden tekeminen oli helppoa. Raskaudet ja synnyttäminen meni melkein huomaamatta.
Kyllä minä voisin, korvausta vastaan, olla raskaana ja synnyttää jonkun puolesta. Raskaana olo ja synnyttäminen on jopa aika ihanaa.

Voihan sitä lapsia myös adoptoida, toimia sijaisvanhempana tai elää onnellisesti lapsettomana, mutta miksi rajoittaa mahdollisuuksia?


Jos se olisi kaikille osapuolille ok, niin miksi ei?

Kuten vaikka prostituutio. Minulle se ei sopisi, mutta mikä minä olen sitä kritisoimaan.


Pitää tietysti olla varma, ettei ketään pakoteta mihinkään, ja kun kyse on vauvasta, mukana on pienen ihmisen elämä sekä elämää suurempia tunteita mitkä pitää ottaa huomioon.
 

En ole selvittänyt mihin laki pohjimmiltaan perustuu, ehkä se on yhteiskunnan kannalta ja valtaosalle ihmisistä hyvä ja heitä suojeleva, ehkä Suomen sijaissynnytyshistoriassa on huonoja kokemuksia?

Jos puhun ihan vaan omasta puolestani, jos vaikka tuttavaperhe, tai vaikka sisko kärsisi lapsettomuudesta, ja heillä olisi elämää suurempana toiveena saada oma, biologinen lapsi, olisimme kaikki asian läpi puhuneet ja sopineet, niin miksi ei.Wikipedia: "Vuoteen 2007 mennessä Yhdysvalloissa tapahtuneista 15 000 sijaissynnytyksestä 60:ssä oli ollut juridisia ongelmia, joista suurimmassa osassa tulevat vanhemmat eivät halunneetkaan ottaa lasta vastaan, ja pieni osa oli sellaisia, joissa synnyttäjä ei halunnut luopua lapsesta." ..."Useimmiten sijaissynnyttäjälle maksettiin kymmeniä tuhansia dollareita, ja halukkaita synnyttäjiä klinikoilla on moninkertaisesti kysyntään nähden".

(eli lasta haluavalla on mahdollisuus valita sijaissynnyttäjistä, niin he tuskin valitsisivat kaikista onnettomimman alkkari-narkkarin kantamaan lastaan?)


"Helsingin Sanomien mukaan sijaissynnytys tulee sallia mutta palkkiot tulee kieltää, jottei kukaan taloudellisessa ahdingossa oleva suostuisi rahan vuoksi sijaissynnyttäjäksi."

Olen tästä vähän eri mieltä, raskaana oleminen on riski, ja käy työstä, siitä olisi syytä saada myös kohtuullinen rahallinen korvaus.


Taloudessa ahdingossa oleva ihminen tekee kaikenlaisia epämoraalisia tekoja, lähtökohtana pitäisi olla yhteiskunnan rakentaminen, jossa kenenkään ei tarvitse olla sellaisessa taloudellisessa ahdingossa, vaan että joka ikisen perustarpeet tulevat hoidettua.

Sijaissynnyttämisen kieltäminen lailla ei lisää yhteiskunnan taloudellista hyvinvointia.