31408289_10156155177626142_8054221840427


Pojalla oli eilen luokkaretki Helsinkiin. Kaikista hienointa retkessä oli olleet tiikerit, kamelit, ja ortodoksinen kirkko jonka ohi ajoivat. Mutta ehdottomasti eteenkin kamelit, ja ehkä laiskiainen.


Onneksi aamulla ei ollut lompakossa ollut pienempää kuin 20€ seteli, jolloin pojalla oli ollut tarpeeksi rahaa ostaa itselleen korkeasaaresta tiikerilippis, se kun oli pojan mielestä niin älyttömän upean magea.

Jos olisin itse ollut mukana, en varmasti olisi ostanut pojalle lippistä, onhan meillä kotona vanhojakin- mutta se, että poika on saanut itse sen löytää, valita, ja päättänyt käyttää rahansa mielummin näin kuin karkkiin, jota kaverit rohmusivat läjäpäin, ja lisäksi onnistui vielä säästämään lähes 10€ - ihan vaan jotta voi sitten kesälläkin ostaa jotain kivaa.
(vaikka olisi periaatteessa voinut ostaa siis sekä lippiksen, että karkkia)

"Eihän karkista jää mitään oikeita muistoja".

Fiksu kolmasluokkalainen, joten annoin pojalle sitten aamusta 2€ bonusta.

---

Viime kesän alussa annoin lapsille kullekin 50€ kesärahaa, jonka saivat sitten käyttää mihin haluavat. Jos kesän alussa ostaa koko rahalla karkkia, niin loppukesästä on sitten ilman. Tämä oli ihan hyvä juttu, ja teen varmaan näin tänäkin vuonna. (älkää kertoko lapsille, on sitten yllätys ;) )


50€ on meidän lapsista aivan sairaan älyttömän paljon, joten tämä on myös hyvä kiitos ja kannustus jälleen päättyvästä kouluvuodesta, ja joskus on kiva kokea saavansa jotain ihan sairaan älyttömän paljon.


Se on sitten eri tarina, mihin kaikkeen lapset joutuvat kesällä tuhlaamaan omia rahojaan, ja minkä taas äiti maksaa - ja joskus äiti kyllä myös puuttuu siihen mihin sitä omaa rahaa oikeasti käytetään. Mutta silti, minusta on hyvä ja tärkeä että lapset oppivat ajattelemaan rahankäyttöään: selkeä oma rahasumma ja selkeä ajanjakso ovat ihan hyviä lähtökohta.