(kun kasvihuone oli vasta rakenteilla)

18278493_10155102069881142_2914507055200

 

"Kyllä kasvihuoneen perustukset täytyy tehdä kunnolla"

Miksi ihmeessä pitäisi?

Kasvihuone on pieni heppoinen rakennus, kevyet seinät ja katto. Vaikka meidän kasvihuone on varmasti harrastajahuoneista isoimmasta ja painavasta päästä (9x3,6m lankuista ja lasi-ikkunoista), mutta pitkällisten pohdintojen ja erilaisten konsultaatioiden jälkeen päädyin siihen, että perustuksiksi riittää reunojen alle asetetut harkot, jotka ovat n. puoliksi kaivettu maahan ja vaateriin, sen päälle kestopuulankut, ja sen päälle loppurakennus perus lankusta.

Kasvihuone ei ole mitenkään kiinni harkoissa, vaan seisoo vapaasti siinä päällä, minkä vuoksi se pysyy ehjänä ja kunnossa vaikka alla olevat harkot eläisivät maan routiessa tai vaikka tulviessa.

Suurin ongelmahan on, jos maa routii ja kasvihuone lähtee vetämään kieroon eikä rakenne kestäisi sitä. Nyt saa vapaasti routia, mutta mökki on ja pysyy.

Jos jostain kohdasta harkot sitten painuneet tai vinksallaan, niin stä on sitten helppo paikkailla.


Ainahan sitä jos on ylimääräistä rahaa, voi kaivaa metrisen kuopan, laittaa soraa, finnfoamia, styroksia, pressua, betonia, hiekkaa, tolppia tai ihan kaikenmoista mitä sitä keksii... mutta saavuttaako kunnolla tekemisellä mitään?

Se jäänee nähtäväksi, meidän kasvihuone on liian tuore jotta voisin kovin syvällä kokemuksen rintaäänellä puhua, ja aina voi vedota että meidän maa on erilainen kun teidän maa. Mutta totuus on, että kyseessä on vain hepponen kasvihuone, oli se kuinka hieno tahansa.


Nykyään vallitsee paljon ajatusmalli, että jos jotain tekee, se pitää tehdä kunnolla. Olen täysin samaa mieltä, mutta.

Myös maalaisjärjen käyttö olisi ihan kiva juttu, ja se tuntuu olevan välillä hukassa, Se jos käyttää suuren määrän resursseja, aikaa, rahaa ja vaivaa näennäiseen kunnolla tekemiseen ilman että siitä on todellista hyötyä, on lähinnä egobuustia.---

Kasvihuoneisiin halutaan 'kunnolliset' perustukset, koska joku semmoisia tietysti myy, ja joku toinen kalliilla ostaa.
Joka niitä kalliilla ostaa, on vakuuttunut persutuksien välttämättömyydestä, sillä muutoinhan hän olisi ollut typerä, käyttäessään paljon rahaa kunnon perustuksiin.

Niin. Mistä sitten ihminen voi tietää totuuden?


Onneksi kyseessä on vain kasvihuone.