"Mahdatkohan olla besserwisseri?"  Kysyi lukija edellisestä postauksesta.

Mahdan, tottakai! Ihmiset ovat oman elämänsä besserwissereitä, mutta olen suvaitsevainen besserwisseri: ja jos teillä on parempi syy olla kääntämättä auto lähtövalmiiksi, muu kun näennäinen helppous, niin voin jopa muuttaa omaakin käytöstäni.

Eli jokainen saa pysäköidä autonsa kuinka päin vaan lain, etiikan ja moraalin puolesta. Mutta sitä tekee arjessa paljon asioita, mitä tekee asiaa sen enemmän ajattelematta, mutta minkä voisi tehdä samalla vaivalla paremmin.

Kuten kääntää auto aina lähtövalmiiksi, laittaa tiskit suoraan tiskikoneeseen ja tavarat paikoilleen, tervehtiä bussikuskia ja pitää ovi auki lastenvaunuilijoille.

32562061_10156201209276142_8676126184674

Olen huono laittamaan tavaroita paikoilleen, mutta olen aika hyvä tietämään miten asiat pitäisi tehdä.

On sellaisiakin jotka ovay hyviä laittamaan tavarat paikoilleen, mutta huonoja tietämään kuinka asiat pitäisi tehdä.Onko minun oikein parempi kun sinun oikein? - Riippuu siitä, mitkä ovat argumenttisi, ja silloinkin tunne on usein väheksytty tekijä.


Mutta suvaitsevaisuutta!  Ihmisillä pitää olla täysi oikeus tehdä asioita väärin (kunhan siitä ei oikeasti koidu haittaa toisille), eikä heitä pidä siitä tuomita: jokainen osaa aian varmasti tuomita itse itseään ihan riittävän hyvin.