35853430_10156280357876142_2961107031190

Kävipä niin, että kun olin eilen iltapäivästä lähdössä ajamaan kohti pääkaupunkia kokoukseen, niin auto ei lähtenytkään käyntiin. Akussa oli virtaa, ja auto yritti startata, mutta moottori ei vaan pörähtänyt käyntiin.

Paska! Mikä avuksi? Kuinka päästä töihin? Minä en ole koskaan myöhässä.

Ei auttanut kun soittaa miehelle, joka onneksi pääsi lähtemään töistä saman tien, että voin lähteä hänen autollaan ja ehdin kokoukseen, vaikkakin lähes puoli tuntia myöhässä.  Parempi se kun ei ollenkaan, mutta ongelma ei ollut vielä ratkennut.

Tälläisessä hätätilanteessa usein naapuri on auttanut, tai naapurin poika. Naapurin poika on vaan jo ylityöllistetty, ja naapuri itse alkaa olemaan turhan iäkäs, enkä siis tiennyt kenelle soittaa, joten laitoin iltasella paikalliseen facebook-puskaradioryhmään viestin asiasta: sain yhden puhelinnumeron, soitin, ja kaksi miestä saapuivat alta viidentoista minuutin ja nyt Ilmari starttaa taas ongelmitta.

Eli pääsen tänäänkin töihin.


Iso kiitos näille kahdelle, keskenään venäjää puhuvalle pojalle ja isälle, älyttömän mahtavan hienoa.



Asioilla on vaan tapana järjestyä. Niin kuin kerran vieraana muutaman päivän viipynyt Irakilanen Mohammad, joka vakaasti uskoi kohtaloon ja siihen, että maailma antaa kaiken tarpeellisen. Hänellä oli kovin hengellinen näkemys asiaan, mutta
hengellisyyttä tai ei, niin ei kenenkään kannata hätiköidä, vaan luottaa että asiat järjestyvät...
sillä sitä ne tapaavat tekemän.






(jos joku haluaa tietää teknisiä yksityiskohtia, niin virranjakajassa oli kontaktihäiriö, eli joku johto löysällä- ja samalla  lisäsivät öljyä tarkistivat sytytystulpat, jakopään hihnan jne.)