Siitä ilosta että jo toinen laspeton viikko alkoi, kun olimme miehen kanssa tipauttaneet lapset leirille, käytiin paikallisessa hipsteriravintolasa juomassa yhdet oluet (huu!) ja jaoimme hampurilaisen (hyvä paikan päällä itse tehty). Villi vapaus.

 

Kuuntelin sitten syrjäkorvalla naapuripöydän ameriikan kielielistä keskustelua, johon melkein jouduin puuttumaan, mutta en sitten puuttunut.

Tilanne oli se, että pariskunta oli tarjonnut ulkomaan matkaajalle petipaikkaa kotonaan, mutta koska heillä on myös sellainen koira ja kaksi kissaa ja pienen pieni asunto, eikä ollut tarjota nukkumapaikkaa kun sohvalta, niin he tarjosivat matkalaiselle, jos hän nukkuisikin heidän isoäitinsä luona - missä on paljon tilaa, ihana rauha ja sauna ja kaikkea.


Matjaaka oli tästä lähes närkästynyt "You are the weirdest hosts ever! First you invite me to stay with us, and then you kick me out!"

((suom. "Olette omituisin majapaikka ikinä! Ensin tarjoatte majapaikkaa, ja sitten kuitenkin potkitte minut ulos!"))


Suomalainen isäntä tajunnut lainkaan, kuinka matkaaja voi närkästyä siitä, että hän on kaikella vaivalla yrittänyt järjestää matkaajalle mahdollisimman miellyttävän yösijan.


Eihän matkaaja ollut nukkumisesta kiinnostunut, vaan näkemään ja kokemaan erilaisia paikkoja, asuntoja, puhumaan, juttelemaan, syömään ja kokemaan... ihan sama se on missä sohvalla sitä nukkuu.

Ei kukaan lähde reissuun nukkumista varten.


35474061_10156276092186142_2085341286612


Tästä syystä kuitenkin ajattelin uudelleen aktivoida couchsurfing tilini. Couchsurfing on siis ihan majapaikan tarjoamiseen tehty sivusto.

Tämä couchsurfing on ihan hauska keksintö, että voi helposti tarjota täysin tuntemattomillekin majapaikkaa.
Ei aina itse tarvitse matkustaa, jos maailma tulee luoksesi.


Suljin tilin, kun meillä yleensä on aina rampannut sen verran paljon kaikenmoista kulkijaa muutenkin, mutta tänä kesänä ei ole juuri vieraita tiedossa... ja se on hirmu virkistävää, tavata ja keskustella erilaisten ihmisten kanssa.Meillä on tätä kautta ollut vain kerran yksi vieras, hollantilainen tytönhupakko, joka vietti koko viikon meillä, kun minulla oli vielä 20 mehiläispesää niin hoidettiin pesät syksyllä kuntoon ja lingottiin ämpäritolkulla hunajaa ja meillä oli oikein hauskaa.

Uskoakseni tämä oli hupakolle ikimuistoinen loma, vaikka tehtiinkin hikihatussa töitä: suomalaisessa pöpelikössä hunajamehiläisiä hoidellessa, välistä käytiin poimimassa mustikoita ja ahmittiin mustikkapiirakkaa ja silakoita.