Aika paljon säätöä, tyhjentää koko keittiö ja olohuone. Sohvan takaa löytyi ainakin sata kiloa pölyä, karkkipapereita, sukkia, koiran luita, legoja ja kaikkea muuta, pääsääntöisesti ällöä.

Mutta hyvä että tulee kunnolla siivottua ja samalla heitettyä turhaa tavaraa pois. Vein täyden kukkurallisen IKEA-kassillisen lastenkirjoja tienposkeen ja kepin nokkaan kyltin "0€, eli VIE POIS, kiitos"


koa.jpg


35479968_10156275893811142_7833362062561

Nyt on tyhjää ja kaikuvaista, lattia odottaa että saan näpyteltyä päivän työt, niin pääsen hiomaan ja sitten maalaamaan ensimmäisen kerroksen.

Makuuhuone, eli toimistoni on täynnä tavaraa, joten viimeinen sohvanpätkä toimii nyt toimistona.

Lapset vietiin eilen telttaleirille, joten nyt jos koskaan on hyvä aika maalailla, ja samalla on helppo pestä ikkunat, ja vähän muutakin.Leirit.

Leirit on hyvä juttu. Lapset olivat taas aivan täpiöissään, kuten ovat joka kesä. Tai oikeastaan meidän muksut käy ympäri vuotta aina välillä leireillä. Ja itse olen ollut samoilla leireillä lapsena, ja sittemmin aikuisena ohjaajana.

Nytkin oli ilo mm. nähdä kuinka yksi poika, joka oli nyt neljättä kesää samalla kesäleirillä oli into pinkeänä ja onnellisena päästessään taas leirille - hänelläkin kun muutoin elämässä ei ole kovin helppoa, ei koulussa eikä harrastuksissa tai edes kavereiden kanssa, hänellä kun on mm. vähän hankalampi adhd.... mutta leirillä on helppo olla oma itsensä, ei tarvitse suoriutua, ja jokaiselle on tilaa olla oma itsensä. Ja kun pelkästään jo ilmapiiri on suvaitseva ja hyväksyvä ja kaikki on rentoina, on myös itse helppo vaan olla.


Ja sama pätee kasaan niitä teinejä, jotka myös luuhaavat leirillä- samalla 'pikkulasten' kesäleirillä, jossa itse ovat olleet lapsina, ja vuodesta toiseen tulevat edelleen mukaan pyörittämään leiriä - ja samat aikuiset myös, ja ihan vapaaehtoisesti.

Se vaam on yksi paikka mikä on ja pysyy, minne on helppo tulla ja kuulua porukakaan.

Suosittelen kaikille, siitäkin huolimatta, että olen tosi onnellinen, että EN ole lupautunut leirille tänä vuonna.

On ihana olla kotona, ja rauhassa sekä tehdä töitä, että remontoida ja vaikka vaan olla.


35487916_10156275891436142_5852584842851

(vain kissa voi nukua tuommosessa asennossa)