42656917_10156509097346142_3014469401387

Niin aamuelämä jäi keittiön pöydälle kun lapset lensivät bussiin.

Onko pakko jos ei huvita?

Saako vaan tehdä videoita, maalata tauluja ja kahvitella koko päivän, vai onko pakko vaan jaksaa siivota, pyykätä ja kokata?
Jäin kuuntelemaan televisiota illalla liian myöhään, ja nyt sitten väsyttää. Nukuin huonosti, näin levottomia unia.

Johtuikohan tämä siitä, että jäin illalla katsomaan televisiosta puolueiden johtajajien pulnoita sote ja maakuntauudistuksesta? Huonosti puhuivat, kaikki.

Ei aiheuttanut inspiraatiota, vaan lähinnä pään pyörittelyä, että mitä?


Kokoomus haluaa yksityistää.
Huono homma, terveydellä ei pitäisi tehdä kauppaa.

SDP narisee kuin tyytymätön ukko narisee asiaa, mutta puuttuu selkäranka ja energia.

Keskusta nuoleskii Kokoomusta, ja takataskussa ihan muita agendoja.Mutta maailma uudistuu ja kehittyy: uudistus ihan jees, sikäli että ei joka kunnassa voi olla omaa kirurgia tai urologia.
En minäkään asu ja tee töitä samassa kunnassa.Olen puolen vuoden sisällä käynyt kolmessa eri saraalassa, Tammisaaren vanhassa sairaalassa, uudessa Espoon Sairaalassa ja toissapäivänä uudessa Lastensairaalassa Helsingissä.

Ja ihan oikeasti, kehitystä on tapahtunut, ja tapahtuu. Sain kunnian keskustella Espoon Sairalaalan johtajan kassa, ja olen kyllä aika vakuuttunut, että Suomesta löytyy paljon osaavampaa ja pätevämpiä ihmisiä ihan sieltä ammattilaisten keskuudesta jotka tietävät ja osaavat ja ymmärtävät kuinka vaikkapa terveydenhuolto on paras järjestää.

Eikö valtion pitäisi olla mahdollistaja?

Pakolla syötetty uudistus vs. alhaalta ylöspäin tullut malli? Myös maakuntien muutosjohtajat kyllä miettivät näitä, ja uudistuksia tulee ja hyvä niin (valtion rahoituksella, onhan tämä valtion projekti). Toivon vaan, että hallitus antaa uudistukselle sen tarvitseman ajan ja vapauden, ilman että joku poliitikko tunkee väliin omaa agendaansa.

Kuten moni jo sanonutkin, uudistus olisi pitänyt ottaa parlamentaariseen valmisteluun, eli että jokainen puolue on prosessissa mukana, eikä vain hallituspuolueet.Siksi että väsyttää ja haluaisi muutosta nyt ja heti, kannattaa ehkä kuitenkin vaan ottaa ja siivota se pöytä, käydä koiran kanssa lenkillä ja katsoa uudelleen. Kyllä se siitä.

Ja on paljon kivempaa, jos siivoamisessa jokainen hoitaa osansa eikä jätä kaikkea äidille.