26.2.22..jpg

Mitä jos maailmanpolitiikka onkin riippuvainen yöpöydästäni?

Nämä kirjat ovat olleet yöpöydälläni ainakin kuukauden, ja aamusta vaan pisti silmään.

 

Supernaiiviutta ajatella että Venäjä EI hyökkäisi Suomeen? Miksi ei hyökkäisi? Kyllähän Suomi on niin paljon helpompi valloitaa, kuin yli 40 miljoonan asukkaan Ukraina.

Ei suomalaiset ole sen kovempia taistelemaan, päinvastoin - kermaperseitähän me ollaan.

Ja ettäkö loppu Eurooppa tulisi Suomen avuksi? Nato?

No ei tulisi. Siinä menisi suunnilleen puoli päivää ja olisi syytä ladata Duolingosta venäjä ja alkaa tavaamaan: harashoo ja holotna.

 

Sivilisaation loppu, mutta onneksi on piha missä kasvatella perunaa. Oma elämä ei ehkä muuttuisi kovin radikaalisti. Entä muuttuisiko Ukranalaisten, alistettujen ja loukattujen elämä, jos vaan antautuivat?

Ei kuulosta järkevältä antautua hullulle. Ei kuulosta ei.

 

Meillä kuunnellaan yleensä Belgian radiota, ja iltapäivästä kiinnitin huomiota Belgian radion uutisiin: siellä puhuttiin lintujen suojelusta. Oli pakko ottaa ja kuunnella suomalaiset radiouutiset - ja ei, siellä ei puhuttu muusta kuin Ukrainasta.

Ehkäpä siksi, että Helsingistä on Venäjälle alle 200km - ja tuota yhteistä rajaa taitaa olla sen 1400km.

Toistaiseksi. Ehkä kohta sitäkään rajaa ei enää ole... maailma pienenee ja yhtenäistyy?



26.2.22.jpg

Belgiassa oli myös päässyt pääotsikoihin Venäjän uhittelu, että Jos Suomi liittyisi Natoon Niin...

 

Mutta tänään on ollut oiva kevätkeli, käytiin ostamassa pojalle syntymäpäivälahjaksi mopokypärä, heti aamusta meni ainakin tunti kolatessa ja auringon porottaessa mehiläiset olivat käyneet kunnon puhdistuslennolla.

Tuo viimeinen sissipesä on ollut hoitamatta nyt pari vuotta. Parhaimmillaan minulla oli 20 mehiläispesää, kunnes mehiläistauti tappoi valtaosan pesistä, ja viimeisen terveen annoin kaverille suojaan (se on vielä hengissä ja voi hyvin!),

Luulin siis loppujen kuolleen, mutta yllättäen tämä yksi pihan perille jäänyt olikin hengissä - ja on pysynyt hengissä, vaikken sitä ole hoitanut. Ongelma hoidossa on se, että olen herkistynyt aika pahasti mehiläisille, turpaa ihan oikeasti kunnolla pistoista... vaikk kyypakkaus toimii aika hyvin, niin pitäisi ehdottomasti käydä ensin lääkäristä uusimassa epipen-resepti.


Se kyllä yksi niin hieno asia, että pihalla asuu mehiläisiä, että ne ehdottomasti ansaitsisivat parasta huolenpitoa.



Kyllä. Varaan ajan lääkäriin. Tai tarvitaanko Epipeniin edelleen resepti? Ehkä sen voisi tilata jotain netistä ilman reseptiä?
Tai Epipen voi olla Belgiassa reseptivapaa, niin appivanhemmat voisivat lähettää yhden... siellä kun on paljon liberaalimpi lääkemyynti.

 

Kun mehiläiset kuolevat, tulee maailmanloppu.