13718538_10154231303026142_6953354098401

Meidän pikkupossut alkavat olemaan aikasta isoja, ei ole mitään millä punnita, mutta karkeasti voisi arvioida että vähintään 80kg/kärsä... mutta edelleen ovat sieviä kuin sika pienenä, vaikk ääni onkin mörentynyt kunnon röhkimiseksi... niin edellen pitäisi syliin päästä.

Ihme päähänpistos oli nämä kesäpossut, talvella kun kaadettiin vanhaa metsää tuosta tontin kulmalta, niin mietiskelin että millä ihmeellä sen saa koskaan käännettyä, ja että kuinkas tämä homma on ennen hoidettu...
Että siat, nehän kääntää maan, ja lannoittavatkin samalla, plus muuntavat kasviksista pekonia!

Että siitä se sitten lähti. Vinkkasin ajatuksesta facebookissa, ja heti oli suuri määrä ihmisiä kiinnostuneita ostamaan sian puolikkaita.  Päädyttiin kolmeen sikaan, vaikka enemmänkin olisi mahtunut/lihoille ostajia (laskin isoksi kasvaneen sian hinnaksi 600€/kärsä, arviolta 100kg pekonia)... mutta kun meillä ei ollut mitään aiempaa kokemusta sioista, niin enempää ei viitsinyt ottaa.

Ja sitä paitsi syövät kuin siat, saa vähän väliä hakea Hankkijasta sianrehua lisää. Vaikkei mitään kokemusta sioista ollut, niin voin sanoa että kovin helppoja eläimiä ovat, syövät, nukkuvat, rypevät mutakuopissa (meillä sopivat suomaata, missä aina parin-sian mutalammikoita) ja nukkuvat taas lisää. Kovin ovat elämäänsä tyytyväisiä eivätkä ole valittaneet mistään, rapsuttaa saisi vaikka kuinka, eivätkä tappele eivätkä pure, potki tai muuta vastaavaa.



Enenevissä määrin olen taas siirtymässä kasvissyöjäksi, eniten ihan eläinten huonon kohtelun vuoksi. Siksi meillä on possut, ja kanoja, että ainakin tämä on hyvää lihaa.

Muuta ongelmaa possuloissa ei ole, kun se, että ne pitää ruokkia sen kahdesti päivässä, eli pitää olla kotona.
Tänä kesänä se ei ole ongelma, koska mieheni on elokuuhun asti töissä, ja kun hänellä on lomaa meille tulee kyläilijöitä Belgiasta eli pysytään silloinkin kotikulmilla, mutta tästä syystä tämä taitaa kuitenkin olla vain yhden kesän projekti.

Sääli, olisihan näitä ottanut toistekin.




Mutta kaikkea pitää kokeilla, niin onpahan saanut kokea tämänkin, ja sangen positiivinen kokemus on ollutkin.