Jaakaapissa "ei mitään järkevää" mistä laittaa ruokaa, mutta olipa porkkanoita, omia tomaatteja joista osa vähän silleen epämääräisen kypsiä, munia ja yrttejä riittää pihalta vaikka kuinka.
Tei siis kasvispiirakan, ja siitä tuli tällä kertaa oikein hyvä!
Pohja:
1dl vettä
1 muna
loraus öljyä
ripaus suolaa
1/2 pussia kuivahiivaa
jauhoja niin että taikinasta tulee napakka ja helposti leivottava
Annetaan taikinan kohota, ja sillä aikaa tehdään soosi:
-tomaatteja, tässä ehkä kymmenisen pienehköä
-yksi porkkana
-kunnon knööli voita
-yksi kasvisliemikuutio
-reippaasti yrttejä (salviaa, vähän minttua, basilikaa, runsaasti ruohosipulia, aavistus lipstikkaa)
->annetaan porista valurautakattilassa kymmenisen minuuttia, minkä jälkeen liesi pois päältä ja annetaan hautua taikinan kohotusajan (40min?)
Juuri ennen vuokaan kaatoa soosiin lisätään puoli pakettia kermaa, neljä kananmunaa ja juustoraastetta pari desiä (tällä kertaa jotain Belgialaista herkku-kermajuustoa, koska sattui olemaan sopiva jämäpala kaapissa - ihan mauttominta juustoa ei kannata käyttää, koska se on mautonta)
-Kaulitaan taikina vuuan pohjaan sopivaksi ja asetellaan öljyttyyn piirakaavuokaan.
-Kaadetaan soosi päälle.
-Paistetaan uunissa 175C kunnes on kypsä.
(45min?)
Nyt kun jäi vähän ylimääräistä taikinaa, vedin dinosaurus-piparkakkumuotilla dinosauruksia piiraan päälle - koska miksi ei?
Dinot vaan oli niin hienoja että joku söi ne kaikki ennen kuvan ottoa... :D
Mutta just sopiva pohja, ei liian pehmeä eikä liian kova, ja sopivan möyheä ja maukas täyte.
Lisukkeeksi sopii salaatti, ja juomana tällä kertaa itse keitelty viinirypälemehu!
Lisäksi varasin Nauvosta B&B huoneen ensi keskiviikko-perjantaille, ja ensi perjantaista sunnuntaille olen menossa muutaman muun kanssa Jussaroohon mökille. Jeba jee, ja maalauskamppeet megeen!
Aamusta kunnon lenkki koiraeläimen kanssa.
Hieno alkusyksyn keli, ja bongasin upeasarvisen hirven! Wau!
Kommentit