Tämä on nuori maitohorsma, tuo suomalainen parsa.
Maitohorsmat ovat juuri nyt parhaimmillaan, ja pitäisi kerätä niitä suoraan ruuaksi sekä pakkaseen. Nämä nuoret käyvät siis parsan sijaan, kiehautetaan, bearnese kastiketta ja pihvin lisukkeena.
(myös seitan- tai papupihvi käy, jos ei syö lihaa)
Näitä voi lenkillä rouskuttaa ihan raakanakin, jos ei pelkää peuran pissaa.
Toinen alkukevään lenkkirouskutettava on pihlajan silmut, maistuvat ihan karvasmantelilta.
En edes erityisesti pidä karvasmantelilta, mutta ihan siitä ilosta on pakko syödä muutama joka kevät... nyt kun ollut pari hellepäivää niin pihlajat ovat jo aika hyvin poksauttaneet silmut lehdiksi, eikä ne taas enää maistu kuin lehdiltä.
Se on hyvä tapa pihalla käyskennellessä natustella kaikenlaisia rehuja.
Siis tällaisia hyvänlaatuisia rehuloita.
tiistai, 8. toukokuu 2018
Kommentit