31131381_10156148505971142_1530140598334

Meidän tontilta löytyy paljon ja kaikenlaista jätettä, kuten mm. tämä jöpäkkää rautainen monen sadan litran säiliö.

Betonia ei saisi maahan haudata, mutta myönnän että ollaan syyllistytty myös tähän syntiin, ihan vaan koska tavaraa on ja löytyy lisää ja paljon. Lasia, muovia, pulloja, tölkkejä... ihan kaikkea.
Pääsääntöisesti tavarat on kyllä aina läjätty johonkin tontin nurkalle, mutta niitä läjiä on hehtaarin joka nurkalla, eikä edes tien kupeessa, vaan ihan pöpelikössä (kuten tuo jöpäkkä pönde)


Aamulla lapset menevät bussilla kouluun, ja nyt kun lumet ovat sulaneet, niin näkyy kun tuossa muutaman sadan metrin matkalla on taas kaikenlaista roskaa ja jätettä. Kuka täällä pöpelikössä sotkee?
Ei ne ole meidän jätteitä, mutta kuka ne sitten kerää jos ei me? Tuolla mutkassa on jonkun vanhat sohvatkin...


Joka kevät ollaan kiltisti siivottu talon ja bussipysäkin välinen pari sataa metriä roskista, koska siinä kun tulee käveltyä ja roskat häiritsee. Olen ottanut tavaksi aina koiran kanssa lenkkeillessä kerätä muidenkin koirien kakat, ja siinä samalla muiden roskia.
Edes oma ympäristö on pitää siistinä, nurmikko leikattuna, portaat lakaistuna ja jokunen kukkapuska siellä tai täällä.


Maailma ei ole kovin kaunis paikka:  ihmiset osaavat takentaa aika rumia rakenteita.

30167464_10156148524911142_3085937878902

Visuaaliseti, esteettisesti kauniissa ja miellyttävässä ympäristössä ihmiset voi paremmin, on vähemmän rikollisuutta ja muita ongelmia: tästäkin on ihan tutkimus olemassa.Silti taide ei kuitenkaan ole kovin arvostettua, kuvataide koulussa, tai työttömien taidepaja- pelkkää näpertelyä. Esteettisyydelle pitäisi antaa paljon enemmän arvoa.

Tai ehkä sille annetaankin, kuten musiikki ja muraalit, puistot ja arkkitehtikilpailut, tai vaikka silikonitissit.Edelleen suunnittelen ryhtyväni kriminaaliksi graffititaiteilijaksi. Mutta ryhtyminen on vaan niin pirun vaikeata taas.

Lapset puhuivat kesän summer-bucket listasta. Täytyypi tehdä lista ja laittaa tämä asia siihen.

(muita asioista tulee äkkiseltä mieleen: sillan rakentaminen, asuntoivaunun tuunaus (ja road trip), keittiön lattian maalaus, pojalle huoneen remontointi vinttikomeroon)

Ei pitänyt kirjottaa asioista joita aion, joten lyhyesti: olen siivonnut roskia. Hyvä minä.

kuk.jpgMikään ei ole niin tärkeätä kuin puutarhanhito.