30729624_10156138308091142_3253015330554

Pihalta löytyy kevättä!

 

Mikä asia maailmassa huolestuttaa eniten?

Isossa kaavassa polittisesti, jos nyt ei puhuta ympäristön tilasta tai siitä että ihmisiä on aika monta ja näiden suhteesta toisiinsa, niin huolestuttavinta on rahajärjestelmä.

Se kai on jo yleisessä kaikkien tiedossa, että raha on velkaa, ja että korkon maksua varten tehtyä rahaa ei ole olemassa, joten tämä aiheuttaa ikuisen kasvun välttämättömyyden, mikä taas aiheuttaa suurimman osan kaikesta muusta pahasta, koska tämä johtaa siihen, että aina pitää tuottaa lisää, jotta, koska sinulla on oltava rahaa, on oltava myös velkaa, joka on maksettava takaisin korkoineen (jota ei ole luotu).

Tämä yksinkertainen asia on minusta kaikkein huolestuttavin asia.


Systeemi on niin globaali, ja niin toimiva, että se on käytännössä mahdoton purkaa tai muuttaa.
Vaikka finanssiala säätelee itseään ja on kaikenlaisia sopimuksia suuntaan jos toiseen, ja lisäksi elintaso on nyt parempi kuin ikinä, lähes missä vaan.

Mutta, elintason nousu ei ole systeemin ansiota, vaan enemmänkin systeemistä huolimatta.
(teknologian kehitys, automatisaatio, ruuan tuotanto, liikkuvuuden helppus ym.)Koska elämme tässä rahan vallan systeemissä, enemmän ja enemmän valta on rahoituslaitoksilla, ja rikkaimmilla yrityksillä, ja vähemmän ja vähemmän valtioilla, eli sekin demokratia mitä on maailmaan saatu luotua, murenee.

Eikä se ole hyvä juttu se. Se tarkoittaa, että valta siirtyy ihmisiltä, kunnilta ja valtioilta lopulta yritiksille, ja mitä suurempi yritys, sitä enemmän valtaa.

Ja koska yritysten tavoitteena on tuottaa voittoa, ei systeemi voi koskaan päästä kestävään tasapainoon.


Joku yritys voi joskus väittää, että heille on luonto, tai ihmisten hyvin vointi olisi heille tärkeätä, mutta tämän he sanovat vain, koska se on heidän tapansa tehdä voittoa, tai koska se on yrityksessä työskentelevien ihmisten aito toive- mutta karu totuus on, että yrityksen on tehtävä voittoa tai se kuihtuu.


Jos yritys ei tee voittoa, se ei voi maksaa lainojaan, eli investointejaan, jos yrityksellä ei ole lainaa, eli sillä ei ole rahaa, eikä se investoi, tuottaisi yritys maksimissaan saman määrän euroja kuin kymmenen vuotta sitten, eli käytännössä yritys olisi köyhtynyt ja kutistunut kuin ruttuinen rusina. Yrityksen tavoitteen on siis välttämätöntä olla voiton tavoittelu ja kasvu, ja näin on oltava, koska yritys tarvitsee rahaa, mikä on laina, mikä on maksettava takaisin korkoineen.

(vaikka sinä olisit saanut rahasi vaikka palkkana tai voittanut lotossa, on raha silti laina, se ei vaan ole sinun lainasi)
Globaalin rahoitussysteemin muutos on aika iso visio, mutta se on ainoa keino jos halutaan kehittää maapallosta tasapainoinen, globaalisti kestävä systeemi. 

Olisi paljon helpompi paasata ympäristönsuojelun, terrorismin tai ihmisoikeuksien puolesta, mutta näiden kaikkien takana on raha., ja jokaisen ihmisen joka haluaa maailmaa muuttaa, politikkojen ja pappien, pitäisi puhua juuri tästä.


Kestävän globaalin systeemin luomiseen tarvitaan kolme elementtiä:

1. Resursseihin pohjautuva rahajärjestelmä
2. Teknologian kehitys (luonnonvarojen monitoirointi)
3. Demokratia, avoin päätöksenteko ruohonjuuritasolta (paikallisten kulttuurit, jokaisen henkilökohtainen elämä, kirjastot ja leikkikentät), valtiotasolle (sosiaali- ja terveydenhuolto, koulutus, lait, ym.), globaaleihin päätöksiin asti (halutaanko tiikerit tai sademetsät säilyttää vai ei, perus-ihmisoikeudet, luonnovarojen kestävä käyttö)

Näin maailman voisi pelastaa. Kyllä minulla on unelma, että joku aamu kun herään, niin maailmassa ei ole enää sotia ja ihmisten pyrkimys on palkkatyössä käymisen sijaan se, että tehdään yhdessä maailmasta parempi paikka.
 


Onhan se ihan käsittämätöntä, kuinka moni työtön kokee huonoutta siksi, että ei käy töissä. Pääpainohan pitäisi olla siinä, että jokainen ihminen voi olla arvokas ja tehdä asioita, jotka tekevät maailmasta paremman paikan.


Siihen ei tarvita suuria globaaleita muutoksia, oven auki pitäminen lastenvaunun kanssa liikkujalle tekee jo yhden vanhemman elämästä paremman.