29542912_10156084781856142_6020503757373

On se ihmeellistä. Pystyn stalkkaamaan ketä blogia lukee ja mitäkin tekstejä. Lukijoita tällä hetkellä pari sataa per päivä, suosituimmillaan lähes tuhat.

Suosituimmat kirjoitukset ovat hevosista, tai politiikkaa. Jos olen maininnut maakuntavaalit, niin lukijamäärä kasvaa huimasti.

Siis täh? Anteeksi, politiikka? Se harmaa juttu mitä kierot äijät harrastaa jossain? sellanen, mistä ei oikein saa kiinni. Juuri se.


Myönnän, että seuraan politiikkaa, työnkin puolesta aika läheltä, mutta koska en mitään siitä lopulta ymmärrä niin en sellaisia ole kirjoittanut. Mutta toisaalta, eikö olisi hyvä kirjoittaa juuri sellaisen, joka ei asiasta mitään ymmärrä.
Sopiva määrä yksinkertaistamista sopii minulle. Asiat vaikuttavat monimutkaisilta, ja niistä tehdään hakalia ja vaikeita, mutta eiväthän ne sitä lopulta yleensä ole.


Maakuntauudistuksesta en kyllä viitsi kirjottaa, koska en usko siihen. Maakuntauudistus on nyt käsittääkseni perustusvaliokunnan käsittelyssä, jotta saataisiin oikeat lait lainvoimaiseksi kesäkuussa... eli käsiteltävänä on, ihan oikeasti, kaksituhatta sivua tekstiä.

En usko, että teksti on kovin isolla printillä, helppolukuista tai että olisi paljoa kuvia.... paha mennä sanomaan toisaalta, kun en ole tekstiä nähnyt.


Valehtelin, olen nähnyt tekstiä- sitä löytyy perustusvaliokunnan sivulta, jos kiinnostaa lukea. Minun aikani ei riitä sellaisen kahlaamiseen, mutta käytännössä homma tulee kaatumaan.

Ei tosin siksi, että tekstiä on paljon. Eihän kristinuskokaan ole kaatunut vaikka tekstiä on aika paljon, se ei ole kovinkaan helppolukuista eikä kuviakaan ole paljoa.... ongelmia on lähinnä se, että samalla kertaa yritetään tehdä sekä maakunta- että soteuudistus, eli yhdellä kertaa lisätä yksi valtava maan kattava byroktatian taso, ja samalla kertaa vängätään sinne yksityistämismallia.


Ymmärrän hyvin miksi näin on, kokoomus haluaa kaupallistaa kaiken, keskusta haluaa maakuntauudistuksen koska se palvelee pöndeä. Mutta kun näillä kahdella asialla ei ole suoranaisesti tekemistä keskenään, maakuntahallinnon voisi toteuttaa helposti siirtämällä jo olemassa olevat palvelut maakunnan nimiin: se nyt on sinäänsä sama käykö sitä Korson vai Uudenmaan terveysasemalla.
Ja palveluita on suht' helppo myös yksityistää (jos katsoo vaikka Espoota, missä kohta kaikki on yksityistetty/yhtiöitetty): mutta jos on liian monta kokkia sopassa, niin homma ei vaan toimi. Uudistukset on hyvä juttu, mutta uusiksi menee, tältä erää. 
Niin se menee, demokratiassa.

En siis nyt puhu enempää maakuntauudistuksesta, koska sitä ei tule. Halusin vaan sanoa että on mielenkiintoista että maakuntauudistus tosiaan on asia mikä kiinnostaa, siis hevosten lisäksi.
Kävin tädillä ohi ajaessa iltapäiväkahvilla. Hän oli ostanut kirpputorilta huovutusvillaa ja neulan, joten kahvin lomassa tökin pääsiäismunan, josta tulikin vihainen lintu.

Ja välissä pysähdyin tuhalaamaan aikaa ennen kokousta. Aika loppui juuri, ja kirjoituksesta tulisi sekava.
Ensi kerralla uusiksi ja aivot mukaan.